Oto mi chodziło ,myślałem że to się inaczej łączy :)dziękuje za propozycje podesłania pliku ,ale używam Photoshopa i jeszcze raz dzięki za rozjaśnienie mi tej zagmatwanej techniki ,pozdrawiam.
Załóżmy że robię sobie kawałek miasta i tu pojawia się problem: Niespokojnie patrzę na prawy górny róg i widzę jak blender pożera pamięć bez litości. Mam ponad 750 MB ramu. Ale wystarczy parę ładniejszych domków i ponad 200 na karku.
dzięki wszystkim za słowa motywacji i wszystkie porady jakich udzieliliście. mam nadzieję poprawić swój standard modelowania dzięki wam. jesteście naprawdę wspaniali
Witajcie postanowiłem sprawdzić jak ubuntu wykorzystuje zasoby do renderingu. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się na monitorze systemu że do wykorzystuje tylko 1 rdzeń (mam 2 rdzenie) niby i tak to szybciej...
Witam w logach mam taki komunikat, czy jest mozliwe to zeby przez to rowniez nie dzialalo RPC With HTTP ? Co trzeba zrobic aby "naprawic" problem ".... Microsoft Exchange couldn't find a certificate that contains the domain name "nazwa serwera