System wyszukiwawczo-informacyjny RedTram
Русский  English  Українська  Français  Polski Deutsch  Italiano  Español  中文   
1 listopada 2009 roku (strefa czasowa GMT 00:00)  Ilość źródeł w języku polskim: 4587
Przemieszczanie po tematach
Przemieszczanie po regionach
Wszystkie tematy Blogi Forum Świat
Forum (Świat) RSS 2.0

Publiczny test serwer otwarty.

01.11.2009 13:49    forum.tibia.pl
CipSoft serdecznie zaprasza wszystkich tibijczyków do uczestnictwa w publicznym test serwerze, który będzie online przez następnych kilka dni. Ten test serwer jest przeznaczony do sprawdzenia nowych...
Polska    Forum

[Bazy danych] Prawie wszystkie tabele

01.11.2009 13:24    4programmers.net
Witam,Jakim zapytaniem mogę pobrać wszystkie tabele, które sam utworzyłem?Gdy wykonuję SELECT table_name from all_tablesto otrzymuję dużo innych tabeli, których ja nie utworzyłem ;-)I jeszcze jeden problem. Kiedy wklejam do sql+ kod wygenerowany przez oracle designer:PROMPT Creating Table 'USERS'CREATE TABLE USERS
Polska    Forum
[Bazy danych] Prawie wszystkie tabele

[Bazy danych] [mysql] dodawanie tekstu

hej homam problem, który nie wiem jak rozwiązaćset zmienna = 10;inserto into tabela(pole) value("wartość: " + zmienna);da się w mysql połączyć int z text??
Polska    Forum
[Bazy danych] [mysql] dodawanie tekstu

[Java] [java] programowanie sieciowe + baza danych

Mam pytanie odnośnie komunikatora , próbuje zebrać informacje na temat tworzenia takiej aplikacji z javy , grzebie w googlach i mam różne puzzle których nie umiem zebrać w całość. DLatego proszę żeby ktoś mi odpowiedział na kilka pytań.Aplikacja klient-serwer.mam napisany
Polska    Forum
[Java] [java] programowanie sieciowe + baza danych

[Newbie] [java] Ustawiane max wartosci zmiennej

Witam.Czy istnieje mozliwosc ustawienia makymalnej wartosci dla zmiennej wpisywanej przez uzytkownika ? .Chodzi mi o mozliwosc wpisywania przez uzytkownika tylko od 0 do 10.Czy istnieje takze mozliwosc liczenia petli ( na zasadzie ile razy zostala wykonana petla zanim zostala przerwana
Polska    Forum

[Java] Auto Click

01.11.2009 13:23    4programmers.net
Hej,Chciałbym napisać program, który potrafi automatycznie wymusić kliknięcie lewego przycisku myszy. Jeśli ktoś ma pojęcie o tym, proszę o pomoc. Przykładowym kodem źródłowym też bym nie pogardził. Z góry dzięki za pomoc.
Polska    Forum
[Java] Auto Click

[C/C++] Ignoruje scanf() ? :(

WitamMam taki problem - napisałem funkcję sterującą, pobierającą parametry i według nich przypisującą różne wartości do zmiennych:Wklejam tylko początkową część kodu, która pokazuje problem - reszty nie było sensu wklejać, bo tam jest taki sam problem jak na początku...#include #define
Polska    Forum
[C/C++] Ignoruje scanf() ? :(

[Off-Topic] Praca kontraktowa na działalność

Pracuje ktoś z was na własnej działalności gospodarczej fakturując pracodawcę?Poza tym, że więcej zostaje do ręki chciałbym się dowiedzieć jak to w ogóle się sprawuje, tzn np. czy znacie jakieś wielkie minusy takiego rozwiązania.No i może macie jakieś wskazówki dla
Polska    Forum
[Off-Topic] Praca kontraktowa na działalność

[C/C++] Uruchamianie programu z konta administrtora (Wingroza)

W VS jest w opcjach projektu możliwość uruchamiania programu z prawami konta administratora. Jak tę opcję ustawić w G++?
Polska    Forum
[C/C++] Uruchamianie programu z konta administrtora (Wingroza)

[Java] Uruchamianie jara z poziomu kodu j2me

HejMam takie pytanie. Czy jest możliwość (jeżeli tak to pod jakimi hasłami szukać odpowiedzi na pytanie) uruchamiania danego jara z poziomu kodu aplikacji j2me ? Chodzi o pewną nadbudowę nad dany program, która bez konieczności zmiany kodu źródłowego programu umożliwiłaby
Polska    Forum
[Java] Uruchamianie jara z poziomu kodu j2me

[Inne] [Ruby/ew. inne] BitTorrent

Chciałem zrobić małego klienta BT z ładnym webui i chciałem do tego użyć Ruby. Mam bibliotekę RubyTorren, ale żaden z programów przykładowych nie chciał mi ściągnąć przykładowego pliku (Eclipse CDT). Ma ktoś może jakiś lepszy przykład niż te ze strony
Polska    Forum
[Inne] [Ruby/ew. inne] BitTorrent

[C/C++] [c++] Instalacja boosta

WitamMam nastepujacy problem chcialem skorzystab z bibliotek boost zainstalowalem ja do katalogu /usr/loclal/boost i domyslam sie ze powinienem gdzies wyeksportowac jakiegos patha, ale nie mam zielonego pojecia gdzie.Pozdrawiam
Polska    Forum
[C/C++] [c++] Instalacja boosta

[Java] Wyglad programu

Witam, czy wie moze ktos jak zrobic w javie rozwijane element. Tzn np zeby JTable moc zwinac do paska i pozniej go rozwinac. Chodzi o to zeby jakis element JTable po rozwinieciu zakrywal inny element i zeby te zwijanie i
Polska    Forum

[Off-Topic] trening mózgu Zagadka Einsteina -v2

01.11.2009 13:22    4programmers.net
Ktoś już tu umieścił zagadkę einsteina ale źle, bo to nie ma być tak że sobie weźmiemy to rozrysujemy na kartce, to ma być w pamięci:Zagadka Einsteina, podobno tylko 2% populacji świata jest w stanie ją rozwiązać.Uwaga - łatwo ją
Polska    Forum
[Off-Topic] trening mózgu Zagadka Einsteina -v2

[Hardware/Software] brak sygnału na drugim kablu z jacka

Witam. Zakupiłem nowy wzmacniacz. Podłączam do niego kabel ( mini jack / 2 * chinch ). Okazało się że nie leci sygnał po drugim chinchu ( tylko leci poprawnie sygnał na czerwonym). Jest to raczej wine komputera. Znacie jakieś programy
Polska    Forum
[Hardware/Software] brak sygnału na drugim kablu z jacka

[Delphi/Pascal] Zegar i data w pixelach

Witam,Chcę zrobić zegar i datę.Idea:Tworzę bitmapę 1bit mono o rozdz. 8x32pix (to co ma matryca z diod led)Teraz chcę stworzyć dynamiczną procedurę:procedure AktualnyCzas (GG, MM); //prodecura wygeneruje 32bajty dając wynik 12:32podaje jej godzine i minutę a ona generuje 32 bajty
Polska    Forum
[Delphi/Pascal] Zegar i data w pixelach

[C/C++] Bład undeclared (first use this function)

Mam nastepujacy program:#include using namespace std ;// zbiór symbolienum symbol {liczba, plus, minus, lnaw, pnaw, koniec};char ch = ' '; // ostatni przeczytany znakint lz = 0; // licznik znakówchar *wyr; // łańcuch znaków z wyrażeniemsymbol sym; // ostatni przeczytany
Polska    Forum
[C/C++] Bład undeclared (first use this function)

[C/C++] C++ pobieranie kodu źródłowego strony

Witam mam problem otórz zaczynam dopiero przygodę z c++ a wiec jestem zielony, a mianowicie zdołałem napisać prosty program który przetwarza kod źródłowy strony www i robi z niego odpowiednia bazę danych, ale nie potrafi niestety wykonac programu który by
Polska    Forum
[C/C++] C++ pobieranie kodu źródłowego strony

[C/C++] [c++]qmake,g++ i opcje linkowania

otóż jak używam parapina i sobie kompiluję plik przykładowy i tu nie mam problemug++ -O adc0831.c -o adc0831 -lparapinTylko że teraz muszę użyć parapina w qt4 i mam problem bo za nic nie mogę dodać odpowiednio -lparapin do projektu w
Polska    Forum

[Newbie] [C] Jaki błąd popełniłem - przecięcia zera

Witam!Mam do napisania program. Treść zadania: Napisać program, który ma odczytywać sekwencję liczb całkowitych z terminala i wyliczać częstotliwość wystąpień przecięć zera we wczytywanym strumieniu wejściowym. Przecięcie zera następuje każdorazowo, gdy po wartości dodatniej następuje wartość ujemna lub po wartości
Polska    Forum
[Newbie] [C] Jaki błąd popełniłem - przecięcia zera

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »