System wyszukiwawczo-informacyjny RedTram
Русский  English  Українська  Français  Polski Deutsch  Italiano  Español  中文   
2 listopada 2009 roku (strefa czasowa GMT 00:00)  Ilość źródeł w języku polskim: 4587
Przemieszczanie po tematach
Przemieszczanie po regionach
Wszystkie tematy Blogi Forum Świat
Forum (Świat) RSS 2.0

Bóg i tak zrobi to co zaplanował.

02.11.2009 18:16    katolik.pl
Zastanawiam się nad sensem modlitwy. Np. Modlimy się prosząc Boga o zdrowie. Przecież Bóg ma dla każdego ...
Polska    Forum
Bóg i tak zrobi to co zaplanował.

Msza swieta w intencji Internautów.

Drodzy Forowicze, od września 2003 r. w naszym serwisie www.katolik.pl trwa Krucjata w intencji środków ...
Polska    Forum
Msza swieta w intencji Internautów.

Narzeczona była w KRK i u ŚJ. Co z naszym ślubem?

WitamMam pytanie, które było już zapewne poruszane z wielu stron, ale zadam je jeszcze raz, gdyż ważna ...
Polska    Forum
Narzeczona była w KRK i u ŚJ. Co z naszym ślubem?

Czy chorując mogę iść do kościoła/pracy/na uniwersytet?

Witam.Wczoraj nie czułem się zbyt dobrze. Po powrocie z pracy, po północy miałem 38 stopni gorączki....
Polska    Forum
Czy chorując mogę iść do kościoła/pracy/na uniwersytet?

Kanony 1249 i 1250 a sluchanie muzy w piatki.

Kodeks Prawa KanonicznegoDni pokutyKanon 1249 - Wszyscy wierni, każdy na swój sposób, obowiązani ...
Polska    Forum
Kanony 1249 i 1250 a sluchanie muzy w piatki.

Szukam uzasadnienia dogmatow Maryjnych.

1) Na jakiej podstawie papież ustanowił dogmat mówiący o Wniebowzięciu Maryi, czy jest tu jakieś głębsze ...
Polska    Forum
Szukam uzasadnienia dogmatow Maryjnych.

Szukam spowiednika w Rzymie.

Drodzy Forowicze,Bardzo proszę o pomoc. Szukam dobrego spowiednika w Rzymie. Bardzo zależy mi, żeby ...
Polska    Forum
Szukam spowiednika w Rzymie.

Wola Boża a nasza wolna wola.

Niektórzy mówią, że śmierć kogoś jest wolą Bożą inni całkiem się na to oburzają... Jeśli pijany kierowca ...
Polska    Forum
Wola Boża a nasza wolna wola.

Skąd pochodzi cytat św. Bernarda?

Witajcie!Nie lubię pytań tego typu, ale naprawdę nie mogę nigdzie tego znaleźć. Otóż, chodzi mi o słowa ...
Polska    Forum

błąd przy eksporcie tabeli bazy danych

02.11.2009 18:15    community.creamsoft.com (2)
Używam obecnie pajączka w wersji 5.9.1.8 (VistaSP2 64bit). Nie mogę eksportować jednej tabeli z bazy danych. Program albo zawiesza się albo wyskakuje poniższy błąd przy próbie zapisu danych do pliku. Po wystąpieniu błędu nie można zamknąć samego pajączka pojawiają się
Polska    Forum
błąd przy eksporcie tabeli bazy danych

Laicyzacja świąt katolickich

02.11.2009 18:15    katolik.pl
Ostatnio suwerenne władze hiszpańskiej Katalonii ogłosiły, że ferie Bożonarodzeniowe i Wielkanocne będą zwać się odpowiednio: feriami zimowymi i wiosennymi. Decyzję powzięto po to, by rzekomo nie urazić osób innej wiary (choć spora grupa muzułmanów dziwi się tej decyzji), bądź niewierzących.
Polska    Forum
Laicyzacja świąt katolickich

Św. Jadwiga jadała bułeczki, czyli święci schodzą z obrazków

Żeby odkryć ludzką twarz świętego, któremu nieobca jest słabość, trzeba dotrzeć do rozmaitych dodatkowych źródeł. Ciekawej informacji o św. Jadwidze dostarczają nam np. rachunki jej dworu. Okazuje się, że św. Jadwiga nie jadała w ogóle ciemnego pieczywa. Gdy dwór królewski
Polska    Forum
Św. Jadwiga jadała bułeczki, czyli święci schodzą z obrazków

Wielkie prześladowanie w Kościele jerozolimskim

Czytelników i słuchaczy Dziejów Apostolskich porusza i zdumiewa fakt, że od początku ci, którzy uwierzyli w Jezusa Chrystusa, napotkali na silny sprzeciw i otwartą wrogość ze strony części żydowskich rodaków, którzy tej wiary nie podzielali. Wystarczyło kilka lat, by ów
Polska    Forum
Wielkie prześladowanie w Kościele jerozolimskim

Odp: YafaRay - glossy material i dziwne cienie

02.11.2009 15:18    blender.pl
Dzięki za odpowiedź.Chodzi właśnie o to, że mam tylko jedno źródło światła (dodatkowo AO, ale nawet jak wyłączę to problem zostaje)Światło jest typu direct, w załączniku ustawienia (właściwie to niewiele w nich zmieniałem)
Polska    Forum
Odp: YafaRay - glossy material i dziwne cienie

Odp: Blender 2.5 progress

02.11.2009 15:17    blender.pl
Ja jestem zdania że im coś się dłużej i ciężej nad czymś pracuje to to wychodzi lepiej więc nie ma co się spieszyć. Niech najpierw zrobią dobrze działające narzędzia do modelowania bo jak na razie knife nie działa tak jak
Polska    Forum
Odp: Blender 2.5 progress

Odp: Czy warto...?

02.11.2009 15:16    blender.pl (4)
Było już sporo podobnych pytań. Zależy czym konkretnie chcesz się zajmować. Na polibudzie lub informatyce możesz się pewnie nauczyć zagadnień bliższych programowaniu, pewnie znajdą się jakieś kierunki, gdzie będzie robienie stron internetowych itp. Na ...
Polska    Forum

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 »